Language : English


Schengen Vizesi Biyometri Uygulaması

Schengen vizelerinde “biyometri (parmak izi ve resim)” uygulamasına geçiliyor…

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu tarafından yayınlanan duyuruda, Türkiye'deki tüm Schengen Devletleri konsolosluklarının 25 Eylül 2014 itibariyle, Türkiye`de vize başvurusunda bulunanlardan “Vize Bilgi Sistemi” (VBS) yani biyometrik bilgilerin (parmak izi ve resim) alınması uygulamasına geçileceği ifade edilmektedir.

25 Eylül 2014`ten sonra 5 yılda bir olmak üzere, turistik ve ticari amaçlı vize başvurusunda bulunacakların, şahsen vize ofislerine başvurarak (önceden randevu alarak) parmak izi vermesi gerekmektedir.

 

Vize için gerekli evraklar
 


* Her vize başvuru sahibi için, A4 kağıdına yazılmış dilekçe  (Örnek dilekçemizi kendi programınıza ve isimlerinize göre düzenleyiniz) Antetli kağıda yazılan dilekçelerde, İmza atan kişinin imza sirkülerinde ismi ve imzası  bulunmalıdır.
* Eğer işyeri sahibi iseniz, antetli kağıda yazılmış imza ve kaşeli olmalıdır.
* Vize formu doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
* 2 adet yeni çekilmis fotoğraf ( 6 aydan eski olmayan, arka fon beyaz , 3,5mm x 4,5mm ebadında )
Gezi & tur programının dökümü ( Kayıt formu, ödenti makbuzu, otel ve feribot  voucher ‘ ları )
* Gezi süresini kapsayacak 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası ( bizim tarafımızdan yapılmaktadır) 65 yaş üstü yaşlarda sürprim olmasından dolayı sigorta  ücretleri değişmektedir.
* Varsa önceden alınmış Schengen vizelerinin fotokopileri
* Pasaportun ilk 1-2-3-4-5 ve son sayfa fotokopisi (uzatılmış tarihli sayfalar) ve orijinal pasaport
* Öğrenciyseniz, okuldan alınmış yeni tarihli öğrenci belgeniz veya okulu  bitirdiyseniz diploma fotokopisi
* Çocuk, ebeveynlerinden biriyle seyahat ediyorsa veya ebeveynlerden birinin pasaportuna kayıtlı ise veya eşler ayrılmış iseler veya başkasıyla seyahat edecekse ebeveynlerden noter tasdikli orijinal muvafakatname alınmalıdır.
* Her başvuru sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi
* Evilik cüzdanı fotokopisi (evlilik cüzdanı olmayan yolcuların orjinal vukuatlı nüfus kayıt örneği almaları gerekmektedir.İmza ve kaşeli)
* Yeni evlenecek çiftlerin belediyeden evlilik tarihini açık olarak belirten isim ve soyadlarının yazılı olduğu imzalı ve kaşeli belge
* Emekli olanlar hariç, hiçbir shengen vizesi olmayan yolcuların evrak asılları gerekmektedir.Ayrıca daha önceden hiç schengen vizesi olmayanların görüşmeye çağrılma ihtimalleri vardır.

• Boşanmış iseniz, orijinal boşanma kararınız veya noter tasdikli kopyası.

• Avukatlar için : Barodan alınmış yeni tarihli imza ve kaşeli baro belgesi

• Avukat kimliğinizin fotokopisi


İş sahibi iseniz : Yukarıdaki belgelere ilaveten

* Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
* Ticaret odası kaydı fotokopisi ( Yeni tarihli olmalı
* İmza sirküleri fotokopisi
* Vergi levhası fotokopisi ( 2009 yılı olmalı )

Bir şirkette çalışıyorsanız : Yukarıdaki belgelere ilaveten

* İşyeri antetli kağıdına yazılmış : şirkette hangi departmanda çalıştığınızı
belirten ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunuzu belirten bir yazı
( şirket kaşeli ve imzali olmalı )
* SSK işe giriş bildirgesi ( şirket kaşeli ve imzali olmalı )
* Son aya ait maaş bordrosu ( şirket kaşeli ve imzali olmalı )
* SSK hizmet dökümü, SSK dan alınmış orijinal,imzalı ve kaşeli olmalıdır.İnternet çıktısı kabul edilmemektedir.

Emekli ise : Eşlerden giden yoksa dahil gereklidir

* Emekli cüzdan fotokopisi ve sağlık karnesi fotokopisi ve aylık maaş dökümü. Banka cüzdanı ya da ekstre ( Son 3 aya ait ) bankadan alınmış ise imzalı ve kaşeli olmalıdır.Yada orijinal banka defteri dökümü olmalıdır. İnternet dökümü kabul edilmemektedir, kabulü için bankadan imza ve kaşeli alınmalıdır.

Maddi evraklar

* Banka hesapları : Banka cüzdanı ya da ekstrenizi ( Son 3 aya ait ) bankadan alınmış ise imzalı ve kaşeli olmalıdır.Yada orijinal banka defteri dökümü olmalıdır. İnternet dökümü kabul edilmemektedir, kabulü için bankadan imza ve kaşeli alınmalıdır. Randevu gününüzden önce tekrar işletip yollanmalı…
Emeklilerde ise ; emekli maaşını aldığı banka cüzdanı dökümü ya da bankadan alınmışsa ekstresi imza ve kaşeli olmalıdır )
* Kredi kart hesap ekstreleri ; bankadan son 3 ay geriye dönüşümlü alınmış hesap dökümü veya bankadan alınmış imzalı kaşeli olmalıdır.
* Varsa Tapu fotokopileri ve Araç ruhsat fotokopileri



ÖNEMLİ DUYURU
*****************
Konsolosluk seyahat acentalarına yolcuların gezi tarihine bakarak ve konsolosluğun iş yoğunluğunu dikkate alarak randevu vermektedir..
Konsolosluk tarafından kabul edilen başvurular iki iş günü içinde vizeleri basılarak sonuçlandırılır.
Pasaportların tarafımıza gezi tarihinden çok önce teslim edilmesi başvurunuzun hemen yapılacağı anlamına gelmez.
Bununda nedeni yukarıda açıkladığımız gibi konsolosluğun çalışma sistemidir.
Bu sebeple acentamız başvurunuzun geç yapılması nedeni ile sorumlu tutulamaz.
Konsolosluğa sunulması gereken evraklar konsolosluğun vize vermek için talep ettiği evraklar olup, mutlak surette sizden istendiği şekliyle hazırlanarak tarafımıza teslim edilmelidir.
Evraklarınızın eksikliği sonucu geciken ya da red olunan vize başvurularından acentamız sorumlu tutulamaz.
İstenen tüm evraklar tarafımıza teslim edilmiş olsa dahi konsolosluk ekstra evrak talebinde bulunabilir.Başvuru sahibide bu talebi yerine getirme durumundadır.
Pasaportların konsolosluk tarafından geç ya da seyahat tarihinden bir gün önce tarafımıza teslim edilmesi durumunda pasaportun teslim alınması başvuru sahibinin sorumluluğunda olup, tarafımızdan çözüm konusunda ısrarcı olunmamalıdır.
Böyle bir durumda acentamız ücreti telefonda kredi kartı ile ödenmek kaydı ile pasaportun kargolanmasını sağlayabilir.Ancak pasaportun herhangi bir şekilde kargoda gecikmesinden dolayı acentamız kesinlikle sorumluluk tutulamaz.
Bu konuda göstereceğiniz anlayış için şimdiden teşekkür ederiz.

• Formlarının arkalı önlü fotokopi çekilmesi gerekmektedir.

• Uzun süreli vize taleplerinde seyahat sağlık sigortalarının uzun süreli yapılması şarttır.Minimum 6 aylık veya 1 senelik önerilir.( Ücret için lütfen arayınız)
Bu işlem vize süresi için garanti olmayıp, konsolosluğun bu konuda verceceği karar geçerlidir.

• Uzun süreli seyahat sağlık sigortası yapılmasına rağmen konsolosluğun uzun süreli vize vermemesinden dolayı acentamız sorumlu tutulamaz.Bu konsolosluğun kararı olup asla müdahale hakkımız yoktur.

• İlk veriliş tarihi itibariyle 10 yıllık kullanım süresi dolmuş pasaportların yenilenmesi gerekmektedir.

• İlk defa vize alacak olan yolcuların,evraklarının asılları veya noter tasdikli olmaları istenebilir.Ve ekstra evrakta talep edilebilir.Gerekirse konsolosluk başvuru sahiplerini görüşmeye çağırabilir.

• Vurulan kaşelerin siyah olmasına dikkat edelim lütfen çünkü maille, faxla çıktılarımızda sorun yaşanmaktadır

• Belirli bir maddi geliri olmayanların kendilerini maddi olarak destekleyen kişilerin evrak listelerine bakmaları gerekmektedir

• Ayrıca bütün evrakların fotokopisi çekip yollanmalıdır (kişi başı)


 

Telif Hakkı © 2006 Estamos Travel Ada Rota Turizm Seyahat Ltd.

Tasarım & Programlama: Projeweb

Web sitemizde bulunan tüm turların program içeriklerinin izinsiz kopyalanıp kullanılamaz veya çoğaltılamaz. Aksi durumda yasal işlemlere tarafımızdan başvurulacaktır.